Fick härligt sällskap i köket efter en heldag med träning i det ljuvliga höstvädret. Lite finurlande gav oss temat Tapas, varpå idésprutorna laddades med hjälp av internet, bokbläddrande och brainstorming. Jag överlämnade med varm hand ansvaret för huvudrätten och hängav mig själv i stället helhjärtat åt veckans efterrättsdag. Detta blev det vackra och otroligt välsmakande resultatet !
Tapaskvällens huvudrättsbidrag med persilladerostat bröd, smörslungade champinjoner med paprika och basilika, ugnsrostade chili-och-lime-rotgrönsaker, grekinspirerad feta och olivsallad med soltorkade tomater, ugnsstekta munsbitar av hällefilé fyllda med thaibasilika- och extralagrad prästostspesto, heta sötstarka räkor och yoghurtsås med citron och rosmarin. Galet gott var för sig, galet gott tillsammans, all and all helt Vansinnigt Galet Gott!
Själv kände jag ett behov av begränsande omständigheter till min efterrättsfantasi och bad därför om en siffra vilket blev nummer 4. 4 små efterrätter med lite variation som helst passar tillsammans och som innehåller alla favoriter: lite choklad, lite frukt, lite bakning och dessutom helst inte gör att magen står i 4 hörn trots att de ska följa på en rätt rejäl huvudrätt.
Planen var allså att göra något chokladigt, en klassiker, något bärigt och något fräscht. Resultatet blev devils food minicucakes (ett grymt lyckat förstagångsförsök!), kolasnittar, portionsblåbärssmulpajer och passionsmarinerad fruktsallad. Serverades med vispad grädde och avnjöts med en aptit som trots mitt försök till eftertanke orsakade tämligen fullstoppade magar.
Mysiga inspirationstimmar i köket med ett extra lyckat supermumsigt slutresultat.
Kram,
Annica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar