25 juni 2011

Glad midsommar!

Midsommaraftonens inspiration kom åkande med kära syster under Torsdagskvällen. En jäskorg! Självklart blev det nybakt till midsommarmiddag! Jag gjorde mitt gamla pålitliga Havrebröd, och fick ett extra stiligt bröd av mitt nya tillskott i bakredskapen.


Recept på Havrebröd: 2 st
25 gr jäst
5 dl kallt vatten
1 dl krossat linfrö
salt
3 dl havregryn
2 msk olja

Rör ut jästen i lite av vattnet och blanda sedan i resten av vattnet, linfrö, salt, havregryn och olja. Låt svälla i 15 minuter.

Tillsätt sedan vetemjöl tills degen är smidig (8-10 dl) och arbeta den 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt jäsa i 30 minuter.

Baka ut till 2 bröd och lägg dem i jäskorgar eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Om du vill, pensla bröden med lite vatten. Grädda i 225 grader, ca 25 minuter.


Receptet kommer från påsen på ICA's havregryn. Ett enkelt bröd som tar kort tid att göra och med god havresmak. Håller sig bra, god att rosta, men smular mycket efter ett par dagars förvaring. Receptet går utmärkt att halvera för att endast få ett bröd.

Våga baka!
Kram
Annica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar